Zavařování paprik se zelím

Domácí zavařené papriky se zelím jsou skvělým doplňkem k masům. K zavařování jsou vhodné zejména tlustostěnné papriky a kapie.

Čerstvé papriky umyjeme, zbavíme jadřinců a podle velikosti podélně nakrojíme, naplníme kvašeným zelím a naskládáme do vyšších sklenic.
Volný prostor ve sklenicích vyplníme kvašeným zelím.
 

Nakládání paprik kvašeným zelím

Plnění paprik kvašeným zelím

Recept na sladkokyselý nálev:

2 l vody
0,5 l octu
300 g cukru krystal
75 g soli

Nálev přivedeme do varu a 3 minuty povaříme.

Koření do každé sklenice s paprikami:

1 bobkový list
1 kuličky nového koření
3 kuličky pepře

Papriky zalijeme horkým nálevem půl centimetru od horního okraje. Sklenice dobře uzavřeme, vložíme do konvektomatu nebo do zavařovacího hrnce a sterilizujeme.

Doba sterilizace paprik při zavařování v konvektomatu je:

- zahřátí na 95 °C na 15 minut 100% vlhkosti
- sterilizace při 85 °C 20 minut 100% vlhkosti

Po ukončení sterilace vytáhneme skenice z konvektomatu, necháme vychladnout a uložíme na temné a chladné místo.

Papriky můžeme samozřejmě sterilovat i v zavařovacím hrnci 20 - 25 minut při 85 °C .

Paprika plněná zelím se skvěle hodí třeba ke grilovanému kolenu nebo uzenému masu.
 

Nakládané papriky se zelím

Papriky se zelím

 

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting