Zavařování paprik se zelím
Domácí zavařené papriky se zelím jsou skvělým doplňkem k masům. K zavařování jsou vhodné zejména tlustostěnné papriky a kapie.
Čerstvé papriky umyjeme, zbavíme jadřinců a podle velikosti podélně nakrojíme, naplníme kvašeným zelím a naskládáme do vyšších sklenic.
Volný prostor ve sklenicích vyplníme kvašeným zelím.
Plnění paprik kvašeným zelím
Recept na sladkokyselý nálev:
2 l vody
0,5 l octu
300 g cukru krystal
75 g soli
Nálev přivedeme do varu a 3 minuty povaříme.
Koření do každé sklenice s paprikami:
1 bobkový list
1 kuličky nového koření
3 kuličky pepře
Papriky zalijeme horkým nálevem půl centimetru od horního okraje. Sklenice dobře uzavřeme, vložíme do konvektomatu nebo do zavařovacího hrnce a sterilizujeme.
Doba sterilizace paprik při zavařování v konvektomatu je:
- zahřátí na 95 °C na 15 minut 100% vlhkosti
- sterilizace při 85 °C 20 minut 100% vlhkosti
Po ukončení sterilace vytáhneme skenice z konvektomatu, necháme vychladnout a uložíme na temné a chladné místo.
Papriky můžeme samozřejmě sterilovat i v zavařovacím hrnci 20 - 25 minut při 85 °C .
Paprika plněná zelím se skvěle hodí třeba ke grilovanému kolenu nebo uzenému masu.
Papriky se zelím
Přidat komentář
Přehled komentářů