Zavařování paprik sterilizací

Domácí zavařené papriky vám v zimě nahradí drahé a nic moc chutnající papriky z obchodů. K zavařování jsou vhodné zejména tlustostěnné papriky a kapie.

Zavařování paprik je jednoduché - čerstvé papriky umyjem, zbavíme jadřinců a podle velikosti podélně nakrajeme na čtvrtky
Přípravíme si čisté sklenice, víčka, koření, cibuli nakrájenou na tlustá kolečka a sladkokyselý nálev na papriky, .
 

Nakrájené papriky

Recept na paprikový sladkokyselý nálev:

1 l vody
0,25 l octu
150 g cukru krystal
38 g soli

Nálev přivedeme do varu a 3 minuty povaříme.

Koření - při zavařování dáme do každé sklenice s paprikami:

tlustší kolečko cibule na dno
1 bobkový list
2 nová koření
1/3 lžičky hořčičných semínek

Papriky, koření a cibuli dáme do sklenic a zalijeme horkým nálevem na papriky. Sklenice s paprikami dobře uzavřeme, vložíme do konvektomatu a sterilizujeme.
 

Sterilace paprik

Doba sterilizace paprik při zavařování v konvektomatu je:

- zahřátí na 95 °C na 15 minut 100% vlhkosti
- sterilizace při 85 °C 20 minut 100% vlhkosti

Po ukončení sterilace vytáhneme skenice z konvektomatu, necháme vychladnout a uložíme na temné a chladné místo.

Papriky můžeme samozřejmě sterilovat i v zavařovacím hrnci 20 - 25 minut při 85 °C .

Domácí zavařená paprika se skvěle hodí ke grilovanému kolenu nebo uzenému masu...
 

Zavařené papriky

 

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting