Škvarky - vytopení sádla v konvektomatu
Škvarky, nazývané také Valašské brambůrky jsou pochoutkou třeba k pivu nebo štamprličce ...
Sádlo nakrajeme na kostky cca 2x2 cm, podle toho jak velké chceme mít škvarky. Pokud nám jde jen o vytopení sádla, nakrajeme na menší. Nakrájené sádlo dáme do hluboké nádoby a vložíme do konvektomatu.
Konvektomat nastavíme:
1. krok - 1 hod. 45 minut na 140°C a 30% vlhkosti
2. krok - 180°C bez vlhkosti na osmahnutí pro ty, kdo mají rádi křupavé škvarky - je třeba hlídat, rychle se připalují
Během vyškvařování sléváme vytopené sádlo a při tom škvarky promícháme. Po posledním slévání můžete škvarky trochu posolit a promíchat, pokud je budete konzumovat surové.
Pokud máte škvarků více a už jste se jich přejedli, můžete si z nich udělat třeba škvarkovou pomazánku.
Přidat komentář
Přehled komentářů