Vepřové srdce sous vide
- vepřové srdce očistíme od žilek, krve a dobře osušíme
- posypeme solí, pepřem, majoránkou
- do sáčku přidáme lžičku hovězího vývaru v prášku
- zavakuujeme a necháme 2 hod. odležet v chladničce
- vaříme v konvektomatu na 80°C a 100% vlhkosti 12 hod.
- po uvaření sáčky prudce zchladíme ve vodě s ledem a můžeme v chladničce s teplotou do 1°C skladovat do 14 dnů
Vepřové srdce před podáváním ohřejeme přímo v sáčku na 90°C na jehlu na 60°C.
Vepřové srdce připravené metodou sous vide můžete připravit předem a následně jen krátce ohřát. Takto připravené vepřové srdce zpestří pohoštění na párty, kde můžete nechat hosty hádat, z čeho je to skvělé maso ...
Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.
Přidat komentář
Přehled komentářů