Tvarohové řezy
Na těsto budete potřebovat:
400 g polohrubé mouky
310 g moučkového cukru
1 žloutek
1 ks kypřicího prášku do pečiva
1 ks vanilkového cukru
1 ks cukr s citronovou kůrou
1 polévková lžíce mléka
trochu rumu
30 g kakaa
Na tvarohovou náplň budete potřebovat:
500 g polotučného tvarohu
230 g moučkového cukru
hrnek mléka
2 vejce
1 ks vanilkového cukru
šťáva z 1/2 citrónu
citronová kůra
Příprava tvarohových řezů
Připravíme si všechny suroviny na tvarohové řezy, podle potřeby odvážíme. Heru vytáhneme z ledničky a nakrájíme na menší kousky, necháme ji chvíli stát při pokojové teplotě.
Mezitím si prosejeme polohrubou mouku a moučkový cukr. Smícháme všechny sypké suroviny dohromady. Polohrubou mouku, moučkový cukr, kypřicí prášek do pečiva, vanilkový cukr, cukr s citronovou kůrou a kakao.
Směs důkladně promícháme a pomalu k ní přidáváme na menší kousky nakrájenou heru. Na závěr do těsta vlijeme mléko s rozšlehaným žloutkem a rum.
Snažíme se nejdříve vše spojit vidličkou a pak rukama vytvořit těsto. Hladké vypracované těsto rozdělíme na dvě hromádky, na větší (2/3 těsta ) a menší část (1/3 těsta). Obě uložíme na půl hodiny do ledničky.
Připravíme, odměříme a ustřihneme pečící papír na plech.
Vyrobíme si tvarohovou náplň:
Opět si prosejeme moučkový cukr. Tvarohy vytáhneme z obalu a trošku je vysušíme v papírových ubrouscích, ať nejsou tolik mokré. Smícháme tvarohy s cukrem, přidáme další ingredience vanilkový cukr, šťávu z citrónu, citrónovou kůru a rozšlehaná vajíčka v mléce.
Vše vyšleháme a spojíme dohromady. Dáme na chvíli do ledničky ztuhnout.
Zpracování těsta a tvarohové náplně:
Z ledničky si vytáhneme na vál větší hromádku těsta a na vystřiženém pečicím papíře (rozměr plechu, na kterém budeme tvarohový řez péct), se snažíme vyválet placku.
Hotovou vyválenou placku přesuneme i s pečícím papírem na plech a na plechu doladíme už jen okraje.
Na placku naneseme tvarohovou náplň, pěkně a stejnoměrně uhladíme.
Nakonec na placku i s tvarohovou náplní zlehka nastrouháme zbylé těsto, co nám zůstalo v ledničce.
Pečeme ve vyhřáté elektrické troubě při 190 °C necelých 60 minut. Když odlézají okraje od plechu a uprostřed se nelepí těsto na párátko, tak je tvarohový řez upečený.
Přidat komentář
Přehled komentářů