Tatarák z hovězí roštěné nebo svíčkové
150 g hovězí roštěné nebo svíčkové - čerstvé, kvalitní maso
1 lžice sladkého kvalitního kečupu
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce worcestrové omáčky
1 střední cibule - nakrájené na jemno
1 žloutek
sůl
pepř
= cca 300 g tataráku - 4-6 porcí
Maso zbavíme žilek, naškrabáme na jemno, nemeleme, případně použijeme elektrický sekáček.
Vše smícháme a necháme 5 minut uležet.
Podáváme na chlebové topince smažené na sádle s česnekem.
Tatarák z hovězí roštěné
Jíst syrové maso?
Vede se spousta diskuzí ohledně konzumace syrového masa. Hygienici samozřejmě nedoporučují, ale jak se říká... Zakázané ovoce chutná nejlépe. Každý si musí vytvořit vlastní názor. Hlavně dbejte na zdroj masa, čerstvost a kvalitu. Podivně vypadající maso rozhodně na tatarák nepoužívejte. Osobně jím pouze čerstvě vyrobený tatarák.
Kdo má strach s kontaminace masa, může problém částečně eliminovat zmražením masa. Maso pak před přípravou necháme rozmrazit jen částečně.
Občas si děláme tatarák místo z hovězího masa z vepřové panenky, který chutná stejně dobře. O vepřovém masu se ale tvrdí, že je z hygienického hlediska více nebezpečné.
Přidat komentář
Přehled komentářů