- krkovici nakrajeme na 2 cm silné plátky (cca 250g) a dobře osušíme
- posypeme kořením Kotanyi Steak a upravíme lehce tenderizérem
- do sáčku s krkovicí přidáme malou snítku rozmarýnu
- zavakuujeme a necháme 2 hod. odležet v chladničce
K vakuování používán osvědčenou vakuovačku Maxxo VM Profi
- vaříme v konvektomatu na 58°C a 50% vlhkosti 15 hod., nebo ve vodní lázni
- po uvaření sáčky se steaky z krkovice prudce zchladíme ve vodě s ledem a můžeme v chladničce s teplotou do 1°C skladovat do 14 dnů
Steak z krkovice Sous Vide
Před podáváním steaky z krkovice osušíme, posypeme kořením Kotanyi Steak a potřeme olivovým olejem. Krátce opečeme na pánvi nebo v konvektomatu na 230°C na jehlu na 58°C. Maso je krásně šťavnaté, na řezu krvavé.
Šťávu ze sáčku použijeme na přípravu skvělé šťávy k masu.
Grilovačka
Steak z vepřové krkovice si jednoduše připravíte předem metodou sous vide a pak na grilovačce nebo párty všechny překvapíte, jak rychle se dá připravit skvělý steak i z levnějšího vepřového masa.
Vepřový steak z krkovičky můžete grilovat na mřížce nebo na grilovacím kameni.
Kliknutím na Přijmout cookies dáváte souhlas s uložením vybraných cookies (nutné, preferenční, výkonnostní, marketingové). Cookies používáme pro lepší fungování našeho webu, měření jeho výkonnosti a cílení a personalizaci reklam. To jaké cookies budou uloženy, můžete svobodně rozhodnout pod tlačítkem Upravit nastavení. Prohlášení o cookies.
Využíváme soubory cookies a další technologie pro lepší uživatelský zážitek na webu. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.
Tyto cookies jsou nezbytné pro zajištění základní funkčnosti webových stránek.
Preferenční cookies slouží pro zapamatování nastavení vašich preferencí pro příští návštěvu.
Výkonnostní cookies monitorují výkon celého webu.
Marketingové a reklamní cookies se využívají k měření a analýze webu.
Přidat komentář
Přehled komentářů
Steak z vepřové krkovice sous vide
25. 12. 2020 22:13:41 | Dana Bosanska
recept
Odpovědět