Smažený patizon
Patizon na smažení oškrábeme, odstraníme jadřinec a čistou dužinu patizonu nakrájíme na větší kousky cca 5 x5 cm.
Kousky patizonu opláchneme a necháme okapat. Dáme je do misky a posypeme kořením na grilovanou zeleninu. Patizon nacháme uležet aby pustil vodu.
Na obalování patizonu si připravíme do malých misek:
- 1 - 2 vejce - rozšleháme, osolíme
- hladkou mouku
- strouhanku ze suchých rohlíků
Kousky patizonu vkládáme jednotlivě do misky s moukou a prohazujeme je v mouce bez doteku rukou. Následně je přendáme za pomocí dvou vidliček do misky s vajíčkem, opatrně namočíme a následně prohodíme v misce se strouhankou. Tímto postupem bez braní patizonu při obalování do prstů dosáhneme rovnoměrného trojobalu, který má při špatném postupu snahu z patizonu sklouznout.
Obalené kousky patizonu smažíme
na rozpáleném sádle s přídavkem oleje při teplotě do 160 °C - raději pozvolna delší dobu tak, aby byly kousky patizonu jen načervenalé. Po usmažení položíme na papírovou utěrku a osušíme, aby nebyly příliš masné.
Smažené patizony podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.
Přidat komentář
Přehled komentářů