Recept na houbovou smaženici
Houbová smaženice je nejrychlejší a nejběžnější úprava hub po úspěšném houbaření. Nasbírané houby sušíme, vaříme houbovou polévku, používáme na houbovou omáčku, nebo houby zavařujeme do sádla. A ze zbytku pak děláme smaženici z hub.
Nasbírané houby očistíme a nakrájíme na větší kousky - pokud by jsme je nakrájeli na příliš drobno, tak se nám mohou některé malé kousky hub při prudším smažení připálit.
Na pánvi rozpustíme kousek sádla, přidáme nakrájené houby a na kostičky nakrájenou cibuli.
Základ na smaženici z hub
Směs hub a cibule posypeme trochu celým kmínem (důležité pro správnou chuť houbové smaženice) a dusíme až do vysmažení vody z hub - až bude směs lesklá. Modráky - hřib koloděj, hřib kovář... musíme smažit pomalu a déle, alespoň 15 minut, jinak by jste mohli mít ze smaženice žaludeční potíže, protože tyto houby jsou za syrova mírně jedovaté.
Přidáme vejce, smaženici z hub osolíme a opepříme, trochu ještě posmažíme a máme houbovou smaženici hotovou.
Smaženici z hub podáváme nejčastěji s čerstvým chlebem.
Fotogalerie vaječina s houbami
Přidat komentář
Přehled komentářů