Ryby
Konzumace ryb se v Česku soustředí zejména na období Vánoc, kdy vede kapr a následně na léto, kdy se grilují převážně pstruzi, makrely a lososi.
Zjistil jsem, že spousta lidí jí málo ryby, nebo je nejí vůbec. Problém je v tom, že jim ryby při vaření smrdí, nebo je neumí připravit. Jakmile tyto dva problémy překonají, ryby se pro ně stanou milovaným jídlem.
Jak na to? Začněte našimi českými sladkovodními rybami. První problém vyřešíte koupí ryby živé nebo čerstvě zabité z ověřených zdrojů, druhý správnou přípravou - nebojte se sladkovodní ryby řádně osolit a okořenit! Většina receptů na ryby je velmi jednoduchá, nejvíce práce při přípravě zabere kuhání a porcování celých ryb.
Pstruh na grilu
Úžasný tip na letní grilovačku, grilovaný pstroužek naplněný bylinkami a máslem, připravený trochu netradičním, ale velice osvědčeným způsobem. Udělejte si podle tohoto receptu pstruha na grilu.
Pstruh na másle
Pokud nemáte gril, nebo venku zrovna mrzne, můžete si usmažit pstruha doma na pánvičce podle našeho receptu na pstruha na másle.
Kapr v solné krustě
Zajímavý netradiční recept pro experimentátory. Vzhledem k tomu, že ryba je během pečení uzavřená v solné krustě, chutná spíše jako vařená, se zachováním všech chutí a vůní. Vyzkoušejte recept na kapra v solné krustě.
Kapří hranolky
Kapří hranolky jsou specialitou restaurace Šupina v Třeboni. Pojďme si je usmažit podle tohoto receptu na kapří hranolky. Jestli dosáhnete stejného výsledku můžete posoudit jedi návštěvou výše uvedené restaurace.
Candát smažený na másle
Recept na candáta na másle, kvalitní rybu, v minulosti málo dostupnou, v současnosti běžně v nabídce supermarketů. Vyzkoušejte candáta připravit s minimem koření, aby nezanikla jeho původní chuť.
Rybí polévka z kapra
Na štědrovečerní večeři v moha domácnostech nesmí chybět rybí polévka. kdo ryby moc nemiluje, tak určitě nevaří ani rybí polévku... Všechno je ale jednou poprvé, tak to zkuste i vy a uvařte si rybí polévku z kapra podle našeho receptu.
Amur v pivním těstíčku
Zkuste si usmažit méně běžnou rybu - amura v pivním těstíčku.
Tolstolobik na másle
Tuto kaprovitou rybu většina z vás ještě pravděpodobně nejedla, tak že je potřeba vyzkoušet recept tolstolobik na másle.
Makrela na grilu
Z mořských ryb je u nás nejznámější uzená makrela a mražená makrela. Mražená nebo čerstvá makrela není zrovna nejvoňavější, ale grilovaná chutná skvěle. Připravte si ji podle našeho receptu makrela na grilu.
Přidat komentář
Přehled komentářů