má neobvyklou, ostrou chuť – štiplavou, peprnou a specifickou vůni, která vynikne i v jednoduché úpravě. Lidé si jí pletou s roketou. Rukola má oproti roketě mnohem vykrojenější listy, je delší a užší.
Použití rukoly
V kuchyni má široké uplatnění, můžeme jí podávat syrovou, restovanou nebo vařenou. Přidává se do polévek, na pizzu, do ovocných i zeleninových salátů, na dozdobení pokrmů. Je vhodná na obložené chlebíčky. Rukolu podáváme samostatně jako vedlejší jídlo nebo jí přidáváme do horkých těstovin. Je vynikající s mořskými plody nebo s masem. Rukola je velice zdravá, posiluje imunitu, neboť obsahuje více vitamínů než jiná listová zelenina, převážně vitamín C a betakaroten.
Kliknutím na Přijmout cookies dáváte souhlas s uložením vybraných cookies (nutné, preferenční, výkonnostní, marketingové). Cookies používáme pro lepší fungování našeho webu, měření jeho výkonnosti a cílení a personalizaci reklam. To jaké cookies budou uloženy, můžete svobodně rozhodnout pod tlačítkem Upravit nastavení. Prohlášení o cookies.
Využíváme soubory cookies a další technologie pro lepší uživatelský zážitek na webu. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.
Tyto cookies jsou nezbytné pro zajištění základní funkčnosti webových stránek.
Preferenční cookies slouží pro zapamatování nastavení vašich preferencí pro příští návštěvu.
Výkonnostní cookies monitorují výkon celého webu.
Marketingové a reklamní cookies se využívají k měření a analýze webu.