Řízek naruby - slavnostní

  • 200 gramové plátky krkovičky upravíme tenderizérem (zvláště pořadně propícháme tuhé žilnaté okrajové části masa)
  • trochu osolíme, opepříme a natřeme z jedné strany plnotučnou hořčicí a z druhé strany rozetřeným česnekem
  • po natření vždy ještě tenderizérem hořčici i česnek vpravíme do masa
  • nakořeněné řízky dobře obalíme v hrubší strouhance
  • rozšleháme vejce a přidáme do něj místo soli trochu grilovacího koření (5 vajec na 10 řízků)
  • ve vejci opatrně namáčíme na vidličku napíchnuté obalené řízky a rovnou vkládáme do horkého oleje (cca 140°C)
  • vejce dáme nejlépe do hlubší misky
  • krátce osmažíme do načervenala
  • osmažené řízky vytahujeme na hlubší plech
  • nahoru na ně položíme cca 2mm silný plátek voňavé anglické slaniny a dvě stejně silná kolečka cibule
  • až budeme mít všechny řízky připravené, zalijeme je do výšky masa silnějším hovězím vývarem o slanosti běžné polévky
  • kolečka cibule lehce potřeme olejem, aby se nepřipálila
  • vše vložíme na 1 hodinu do konvektomatu vyhřátého na 140°C při 40% vlhkosti (nebo do klasické trouby)
  • v průběhu pečení můžeme maso přelít vývarem z plechu
     
Řízek naruby

Řízek naruby podáváme se zeleninovou oblohou a vařeným bramborem.

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting