Játrové knedlíčky do polévky
Suroviny na játrové knedlíčky:
- 30 dkg játry
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 rohlíku (housky)
- 1 vajíčko
- 3/4 malé lžičky soli
- pepř
- sůl
- majoránka
- 2 lžíce krupice
Postup:
- Vše pomeleme na masovém mlýnku - játru, rozpůlenou cibuli, stroužky česneku a půlku rohlíku. Rohlík meleme naposled, vyčistí se s ním mlýnek.
- K této směsi přidáme vajíčko, sůl, pepř, majoránku a 2 lžíce krupice. Vše smícháme dohromady.
- Pepřem, solí a majoránkou moc nešetříme. Knedlíčky, pokud nám to nevadí, by měly být pikantní.
- Do vroucí vody nebo vývaru vhodíme jeden knedlíček, abychom po uvaření zjistili, co máme k této připravené směsi ještě přidat - třeba sůl nebo pepř.
- Uděláme-li směs řidší, můžeme ji protlačovat struhadlem - játrová rýže. Z husté směsi pak vykrajujeme lžíci nočky a vhazujeme je do vroucího vývaru.
- Vaříme asi 5 minut. Větší kousky necháme vařit o něco déle.
Přidat komentář
Přehled komentářů