Telecí nebo hovězí dršťky nakrájíme na proužky 0,5cm široké a 4 cm dlouhé. Pořádně je propláchneme ve vodě a dáme na síto do konvektomatu. Konvektomat nastavíme na 99°C a 100% vlhkosti a 30 minut. Po každých 10 minutách vaření dršťky prosprchujeme vodou, čímž dršťky zbavíme zápachu. Současné dršťky jsou již většinou dobře vyprané, tak že už tolik nepáchnou.
Po vaření nastavíme konvektomat na 7 minut, 100°C bez vlhkosti + ventilátor, čímž dršťky osušíme.Dršťky máme tímto postupem trochu předvařené a připravené k zavakuování do sáčků v množství dle potřeby.
- zavakuované vaříme v konvektomatu na 80°C a 100% vlhkosti 12 hod. - po uvaření sáčky s dršťkami prudce zchladíme ve vodě s ledem a můžeme v chladničce s teplotou do 1°C skladovat do 14 dnů nebo zmrazit
Takto předvařené a zavakuované dršťky dále zpracováváme například do dršťkové polévky.
Kliknutím na Přijmout cookies dáváte souhlas s uložením vybraných cookies (nutné, preferenční, výkonnostní, marketingové). Cookies používáme pro lepší fungování našeho webu, měření jeho výkonnosti a cílení a personalizaci reklam. To jaké cookies budou uloženy, můžete svobodně rozhodnout pod tlačítkem Upravit nastavení. Prohlášení o cookies.
Využíváme soubory cookies a další technologie pro lepší uživatelský zážitek na webu. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.
Tyto cookies jsou nezbytné pro zajištění základní funkčnosti webových stránek.
Preferenční cookies slouží pro zapamatování nastavení vašich preferencí pro příští návštěvu.
Výkonnostní cookies monitorují výkon celého webu.
Marketingové a reklamní cookies se využívají k měření a analýze webu.
Přidat komentář
Přehled komentářů