Pomazánka z černé ředkve

Černá ředkev má chuť  ředkve a pikantnost podobnou křenu. Černá ředkev, ačkoli často přehlížená, je skutečnou nutriční bombou. Její ostrá chuť může někomu vadit, ale její zdravotní benefity jsou nepopiratelné.
Pomazánka z černé ředkve je skvělým a zdravým zpestřením vašich snídaní nebo svačin. Je plná vitamínů, minerálů a má příjemně pikantní chuť. Připravte si pomazánku z černé ředkve podle našeho receptu.

Na pomazánku z černé ředkve budete potřebovat:

  • majonézu Hellmanns - nebo jinou kvalitní
  • 1 stroužek česneku - rozetřít na jemno
  • plnotučnou hořčici
  • na jemno nastrouhanou černou ředkev
  • sůl, pepř

Vše promícháme v pomazánkovou konzistenci postupným přidáváním majonézy a a dochucovadel. Pomazánku z černé ředkve necháme jeden den uležet  a podáváme na domácím chlebu nebo housce, jen tak nebo se salámem.

Proč je černá ředkev zdravá?

  • Vitamíny: Obsahuje vitamíny C, B a K.
  • Minerály: Černá ředkev je bohatá na draslík, vápník a železo.
  • Antioxidanty: Chrání buňky před poškozením.
  • Vláknina: Podporuje trávení.
  • Enzymy: Černá ředkev obsahuje enzymy, které podporují trávení a zlepšují funkci jater.
  • Fytonutrienty: Tyto látky mají protizánětlivé a antibakteriální účinky.

5 benefitů černé ředkve pro naše zdraví

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting