Pomazánka z černé ředkve
Černá ředkev má chuť ředkve a pikantnost podobnou křenu. Černá ředkev, ačkoli často přehlížená, je skutečnou nutriční bombou. Její ostrá chuť může někomu vadit, ale její zdravotní benefity jsou nepopiratelné.
Pomazánka z černé ředkve je skvělým a zdravým zpestřením vašich snídaní nebo svačin. Je plná vitamínů, minerálů a má příjemně pikantní chuť. Připravte si pomazánku z černé ředkve podle našeho receptu.
Na pomazánku z černé ředkve budete potřebovat:
- majonézu Hellmanns - nebo jinou kvalitní
- 1 stroužek česneku - rozetřít na jemno
- plnotučnou hořčici
- na jemno nastrouhanou černou ředkev
- sůl, pepř
Vše promícháme v pomazánkovou konzistenci postupným přidáváním majonézy a a dochucovadel. Pomazánku z černé ředkve necháme jeden den uležet a podáváme na domácím chlebu nebo housce, jen tak nebo se salámem.
Proč je černá ředkev zdravá?
- Vitamíny: Obsahuje vitamíny C, B a K.
- Minerály: Černá ředkev je bohatá na draslík, vápník a železo.
- Antioxidanty: Chrání buňky před poškozením.
- Vláknina: Podporuje trávení.
- Enzymy: Černá ředkev obsahuje enzymy, které podporují trávení a zlepšují funkci jater.
- Fytonutrienty: Tyto látky mají protizánětlivé a antibakteriální účinky.
Přidat komentář
Přehled komentářů