je salát, který tvoří mladé aromatické listy s oříškovou příchutí. Polníček je příbuzný kozlíku lékařskému. Má mnoho vitaminů a minerálních látek. Je zdravější než hlávkový salát.
Polníček posiluje imunitní systém, působí proti stresu, podporuje pevnost a hojení sliznic, dodává vitalitu, posiluje výkonnost, zlepšuje činnost srdce a cév. Je využíván při redukčních dietách.
Použití polníčku
Polníček v kuchyni používali už ve starém Římě. Nejčastěji se používá ve studené kuchyni do salátů nebo jako zeleninová obloha k jídlu. Polníček je lépe podávat čerstvý, při tepelné úpravě ztrácí hodně vitamínu C. Jinak ho můžeme stejně jako špenát podusit. I rozmixovaný chutná skvěle ve studených polévkách a krémech.
Kliknutím na Přijmout cookies dáváte souhlas s uložením vybraných cookies (nutné, preferenční, výkonnostní, marketingové). Cookies používáme pro lepší fungování našeho webu, měření jeho výkonnosti a cílení a personalizaci reklam. To jaké cookies budou uloženy, můžete svobodně rozhodnout pod tlačítkem Upravit nastavení. Prohlášení o cookies.
Využíváme soubory cookies a další technologie pro lepší uživatelský zážitek na webu. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.
Tyto cookies jsou nezbytné pro zajištění základní funkčnosti webových stránek.
Preferenční cookies slouží pro zapamatování nastavení vašich preferencí pro příští návštěvu.
Výkonnostní cookies monitorují výkon celého webu.
Marketingové a reklamní cookies se využívají k měření a analýze webu.