Houbová polévka aneb bramboračka s houbami

Recept na houbovou polévku, kterou vařila moje babička. Bramboračka s houbami oživí podzimní chutě našeho jídelníčku. Ráno vyrazíte na houby a v poledne se zahřejete rychlou houbovou bramboračkou.

Na houbovou polévku budete potřebovat:

čerstvé jedlé houby, v zimě můžete použít i sušené houby, které je potřeba předem namočit
kořenovou zeleninu - petržel, celer
brambory
cibule
sádlo
hladkou mouku

sůl, pepř
kmín
česnek
majoránku
libeček - když nemáme, přidáme magi, polévkové koření
sekaná petrželka na chuť a ozdobu

Do hrnce dáme 1,5 litru studené osolené vody, přidáme na kostičky nakrájené brambory a přivedeme do varu.
V mezičase nakrájíme houby na cca 3 mm silné plátky, proužky, přidáme trochu kmínu, na drobno nakrájenou cibuli a lehce posmažíme na sádle. Přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a společně osmahneme.
 

Základ na bramboračku s houbami

Takto připravené houby se zeleninou vysypeme opatrně do vody k bramborům a vaříme.

Na sádle osmahneme tři lžíce hladké mouky na světlou jíšku do které přidáme studenou vodu a dobře rozmícháme, aby mouka netvořila hrudky. Jíšku přes cedník přilijeme do polévky. Přidáme protlačený česnek, majoránku, pepř a na drobno nakrájený lístek libečku.
 

Houbová polévka

 
Pokud se nám zdá chuť polévky slabá, můžeme přidat trochu hovězího prášku nebo kousek kostky masoxu. 10 minut ještě povaříme a podáváme skvělou houbovou polévku.

Talíř polévky houbové polévky ozdobíme sekanou petrželkou.

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting