Polévka z červené řepy
Recept na jednu netypickou, rychlou polévku.
Na polévku z červené řepy budete potřebovat:
1 l vody - množství podle toho, jak ji chcete mít hustou
1 ks větší červené řepy
2 ks mrkve
3 stvoly řapíkatého celeru
2 ks cibule
3 stroužky
2 lžíce olivového oleje
sůl - dávám Himalájskou, solím méně než obvykle
1 lžička tymiánu - rozdrtit
sekaná petrželka, pažitka - co máte po ruce
Do hrnce si dáte olivový olej a na drobno nakrájenou cibuli - krátce osmahnete, přidáte na kostičky nakrájenou řepu, řapíkatý celer a mrkev a ještě chvilku smažíte. Dolijete vodou, osolíte, přidáte drcený tymián a dáte vařit do měkka. Osobně vařím polévku v tlakovém hrnci 10 minut.
Po uvaření přidáte drcený česnek a vše rozmixujete do hladka. Krátce povaříte a můžete podávat. Polévka se dá jíst i studená.
Talíř polévky ozdobíte sekanou petrželkou, můžete přidat těstoviny nebo trochu zakysané smetany.
Přidat komentář
Přehled komentářů