Pizza z jogurtového těsta

Vyzkoušejte jeden z dalších receptů na nízkonákladovou pizzu z běžných surovin.

Těsto na pizzu:

  • 1 kg hladké mouky - pokud máte doma žitnou mouku dejte 200 g žitné + 800 g hladké
  • 42 g droždí - 1 kostka
  • 5 lžic olivového oleje
  • 150 g kelímek bílého jogurtu
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 2 lžičky soli
  • 0,5 l teplé vody
  • koření na pizzu

Nahoru na pizzu - jedna z tisíce variant:

  • konzervovaná krájená rajčata s bazalkou
  • strouhaný tvrdý sýr
  • tvrdý sýr nakrájený na proužky
  • šunkový salám nakrájený na kostičky
  • čerstvé žampiony nakrájené na plátky
     

Pizza z Jogurtového těsta

 
Postup přípravy těsta na pizzu:

Nejdříve si připravíme kvásek z droždí, 100 ml teplé vody a lžičky moučkového cukru - necháme v teple nebo v konvektomatu vzejít cca 10 minut . Do mísy nasypeme mouku promíchanou se solí a trochou koření na pizzu, vlijeme olej, přidáme vykynutý kvásek, zbytek teplé vody a jogurt.

Těsto důkladně propracujeme, nejlépe rukama, na pomoučeném vále, potřeme olivovým olejem a vložíme do dostatečně velké mísy vymaštěné olivovým olejem. Mísu nahoře zakryjte potravinářskou fólií. Necháme vykynout na dvojnásobek objemu na teplém místě nebo v konvektomatu.

Z vykynutého těsta připravíme bochníky cca 200 g, které potřeme olivovým olejem a necháme ještě chvíli kynout.

Bochníky položíme na vymazaný plech a rukam od středu z nich vytáhneme placku, kterou můžeme dotvarovat válečkem. Placku potřeme olivovým olejem.

Pak natřeme na placku rajčata, posypeme salámem a sýrem, navrch položíme proužky nakrájeného tvrdého sýra a plátky žampiónů.
Posypeme kořením na pizzu.

Dáme péct do konvektomatu na vymaštěný smaltovaný plech, aby se lépe propekla zespodu.

Konvektomat nastavíme:
6 minut s předehřevem na 290°C a 0% vlhkosti

Pizza z jogurtového těsta

Pečeme dozlatova. Nebojte se upéct 6 ks pizzy najednou, ale v polovině pečení přehoďte a otočte plechy. Při vyšších teplotách a plném konvektomatu není pečení zcela rovnoměrné. Horní pizza by se vám mohla připálit.

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting