je rostlina, aromatické vůně. Pěstuje se nejen pro kořen, ale hlavně pro svou vonnou nať, která je bohatá na vitamín C. Tak zvaná univerzální bylinka.
Použití petržele
Přidáváme ji do polévek, studených i teplých omáček, pomazánek, ryb, nádivek, vaječných pokrmů nebo se ji zdobí saláty, zeleninová jídla a brambory. Čerstvě usekanou jí dáváme až do hotového pokrmu. Nejčastěji používaná je petržel kadeřavá. Původně pochází z jižní Evropy. V dobách starých Řeků a Římanů byla pokládaná za léčivou a kořenící bylinu. Žvýkání petrželky čistí dech a odstraňuje zápach z česneku.
Kliknutím na Přijmout cookies dáváte souhlas s uložením vybraných cookies (nutné, preferenční, výkonnostní, marketingové). Cookies používáme pro lepší fungování našeho webu, měření jeho výkonnosti a cílení a personalizaci reklam. To jaké cookies budou uloženy, můžete svobodně rozhodnout pod tlačítkem Upravit nastavení. Prohlášení o cookies.
Využíváme soubory cookies a další technologie pro lepší uživatelský zážitek na webu. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.
Tyto cookies jsou nezbytné pro zajištění základní funkčnosti webových stránek.
Preferenční cookies slouží pro zapamatování nastavení vašich preferencí pro příští návštěvu.
Výkonnostní cookies monitorují výkon celého webu.
Marketingové a reklamní cookies se využívají k měření a analýze webu.