Medovina bez kvašení

Na výrobu medoviny potřebujete:

90 dkg medu (0,7l)
2 pomeranče - důkladně umýt
2 citróny - důkladně umýt
2,5 l pálenky cca 50%, nejlépe jabkovice - neměla by mít výraznou chuť

Kořenící směs na medovinu

3 nová koření
3 hřebíčky

Sušené byliny:

12 g benediktu
12 g máty
12 g měsíčku
12 g meduňky

pokud nemáte váhu - 1 hrst = cca 12 g sušených bylin

Postup naložení medoviny

Do cca čtyřlitrové láhve s širokým hrdlem dáme med, přidáme jeden pomeranč a jeden citrón nakrájený na kolečka (bez pecek), vytlačíme šťávu ze zbývajícího citrónu a pomeranče, přisypeme koření, dolijeme pálenkou a zakryjeme.

Založení medoviny

Necháme 14 dnů při pokojové teplotě. Občas promícháme.

Po uplynutí uvedené doby přecedíme přes jemné plátno a necháme odstát tak dlouho, až se medovina stane zlatavě průhledná.
V průběhu procesu zrání samozřejmě koštujeme.

Hotová medovina

Hotovou medovinu opatrně stáhneme tenkou hadičkou.

Při stahování jsem i kalný spodek medoviny skvěle vyčistil přes filtr na překapávanou kávu.

 

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • Báječná

    5. 5. 2017 6:30:05 | Petr

    Pokud máte rádi medovinu, určitě vyzkoušejte - jednoduchá příprava.

    Odpovědět

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting