- krůtí stehna neb křídla dobře osušíme - trochu osolíme, a posypeme grilovacím nebo jiným oblíbeným kořením (pozor, může obsahovat větší množství soli) - do sáčku přidáme lžičku práškového kuřecího vývaru nebo kousek slepičího bujónu - zavakuujeme třeba pomocí vakuovačky Maxxo VM Profi, ta se nám osvědčila
- vaříme ve vodní lázni nebo v konvektomatu na 72°C a 50% vlhkosti 10 hod.
Po uvaření sáčky prudce zchladíme ve vodní lázni s ledem a následně můžeme v chladničce s teplotou do 1°C skladovat do 14 dnů
Před podáváním vyndáme maso ze sáčků. osušíme, potřeme olejem, trochu přikořeníme a krátce opečeme na 220°C na jehlu na 80°C s odvětráváním vlhkosti.
Krůtí křídla nebo stehna připravená metodou sous vide jsou dalším skvělým tipem na grilovačku. Vše si pěkně připravíte předem a závěrečná úprava na grilu je za pár minut hotová, přitom maso je křehké a nevysušené.
Krůtí stehna Sous Vide
Krůtí nebo kuřecí křídla, stehna připravená metodou sous vide můžeme následně ogrilovat na kůrčičku mnohem rychleji než syrové nebo jinak předvařené maso.
Kliknutím na Přijmout cookies dáváte souhlas s uložením vybraných cookies (nutné, preferenční, výkonnostní, marketingové). Cookies používáme pro lepší fungování našeho webu, měření jeho výkonnosti a cílení a personalizaci reklam. To jaké cookies budou uloženy, můžete svobodně rozhodnout pod tlačítkem Upravit nastavení. Prohlášení o cookies.
Využíváme soubory cookies a další technologie pro lepší uživatelský zážitek na webu. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.
Tyto cookies jsou nezbytné pro zajištění základní funkčnosti webových stránek.
Preferenční cookies slouží pro zapamatování nastavení vašich preferencí pro příští návštěvu.
Výkonnostní cookies monitorují výkon celého webu.
Marketingové a reklamní cookies se využívají k měření a analýze webu.
Přidat komentář
Přehled komentářů