Kroupy vařené v konvektomatu
Pokud se nechcete zdržovat klasickým vařením kroupů v hrnci s vodou, mícháním a hlídáním, uvařte si je jednoduše v konvektomatu.
Základní poměry:
- kroupy jako příloha nebo do polévky - na 100 g středních krup č. 7 dáme litr vody a 1 lžičku soli
- kroupy do jelit - na 100 g středních krup č. 7 dáme 1/2 litru vody a 1 lžičku soli
Postup vaření krup:
Kroupy nejprve přebereme od případného smetí, černých zrnek a kamínků.
Přílohové kroupy nejprve dobře propláchneme vodou a necháme je v sítu a ve vodě cca půl hodiny nabobtnat. Poté je znovu řádně propláchneme studenou vodou a vysypeme do hluboké nádoby. Přidáme vodu a sůl podle výše uvedeného poměru a vaříme do požadované tvrdosti. Uvařené kroupy dobře propláchneme studenou vodou.
Kroupy do jelitového prejtu jen lehce propláchneme vodou a necháme ve vodě cca půl hodiny nabobtnat. Přidáme sůl podle výše uvedeného poměru a vaříme do měkka. Po uvaření z kroupů do jelit nesléváme zbývající vodu, protože vzniklá hustá škrobovitá hmota je skvělým pojivem jelitového prejtu.
Konvektomat nastavíme:
Kroupy č. 7 střední - cca 1 hodina 15 minut - 99°C a 100% vlhkosti
Přílohové kroupy jsou skvělé v uzené polévce nebo ve vývaru z vepřového kolena.
Přidat komentář
Přehled komentářů