Krkovička připravená v tlakovém hrnci
Recept jak nejrychleji připravit krkovici v tlakovém hrnci - tlakáči - papiňáku. Krkovička měkká za 30 minut místo 1,5 hodiny v troubě. Stejná chuť jako pečená.
Příprava krkovičky před vařením
Recept na krkovici v tlakáči
- krkovičku nakrajeme na cca 1 cm tlusté plátky
- osolíme, opepříme a potřeme rozmělněným česnekem
- krkovičku orazítkujeme tenderizérem na maso, čímž se v mase přetrhají a uvolní tuhší části, žilky a koření se vpraví do masa
- pokud tenderizér nemáme, naklepeme krkovici klasicky před potřením česnekem
- krkovičku krátce zatáhneme na pánvi na sádle a vložíme do tlakového hrnce
Zatažení krkovičky na pánvi
- posypeme na drobno nakrájenou cibulí, zalijeme vodou do výšky krkovice vodou a zbylým sádlem ze smažení
Některé papiňáky, třeba tlakový hrnec Tefal, mají na víku možnost nastavení typu vařených potravin - zelenina nebo maso. Pokud na papiňáku tuto volbu máte, nastavte tlakový hrnec do polohy "maso".
Zapneme vařič s tlakáčem a pohlídáme až začne papiňák syčet. Následně vařič nastavíme tak, aby tlakový hrnec lehce syčel.
Krkovice připravená v tlakovém hrnci
Rychlost přípravy krkovičky v tlakovém hrnci:
Při přípravě krkovičky v tlakovém hrnci musíme vařit mírně, aby se nám rychle nevyvařila voda, čímž by hrozilo připálení ke dnu tlakáče. Pokud se při vaření krkovice pohybujete u plotýnky, poznáte stav vaření i podle vůně.
- na indukčním vařiči nastavíme 140 °C - 25 minut
- na jiném zdroji tepla vaříme krkovičku mírně tak, aby tlakáč lehce sykal - 25 minut
Po ukončení necháme krkovičku v papiňáku před otevřením 5 minut dojít.
Výsledkem naší přípravy krkovice v tlakovém hrnci je šťavnatá, měkká krkovička chuti obdobné jako když krkovičku pečete v troubě.
Nevíce používané a nejlépe hodnoceně jsou tlakové hrnce Tescoma.
Fotky z přípravy krkovice podle našeho receptu
Přidat komentář
Přehled komentářů