Houbová omáčka
Na podzim, kdy roste nejvíce hub, možná přemýšlíte, co by jste si houbového ještě uvařili. Jedna z možností využití zejména měkčích druhů hub, jako jsou třeba suchohřiby, klouzci nebo třeba i žampiony . Na houbovou omáčku můžete použít také modráky - hřib koloděj a hřib kovář, ty se ale musí dobře povařit.
Houbovou omáčku uvaříte jednoduše podle tohoto receptu.
Recept na houbovou omáčku:
|
|
Nakrájené houby a cibuli podusíme na másle nebo na sádle. Pokud vaříme malé množství houbové omáčky, můžeme houby během smažení přímo zaprášit trochou hladké mouky, posolit a pak je ještě chvíli posmažit a následně zalít smetanou na vaření a provařit.
Při vaření většího množství houbové omáčky uděláme světlou jíšku samostatně, následně ji rozmícháme v malém množství mléka a přidáme k houbám. Potom přidáme smetanu a vaříme alespoň 10 minut. Houbovou omáčku z modráků vaříme minimálně 20 minut.
Pokud vám houbová omáčka během vaření příliš zhoustne, rozředíme ji přilitím mléka. Na závěr houbovou omáčku dochutíme solí a pepřem.
Houbovou omáčku podáváme s vařeným bramborem, houskovým knedlíkem nebo noky. Samozřejmě můžeme přidat třeba vařené hovězí maso.
Přidat komentář
Přehled komentářů