Grilovaná zelenina
Zelenina na grilu je báječný doplněk na grilovací párty. Příprava je jednoduchá - nakrájíme zeleninu na větší kousky, promícháme v misce s kořením, přidáme olivový olej a znovu dobře promícháme, aby se řádně promastily všechny kousky zeleniny. Aby některá zelenina při grilování příliš nezměkla, je nutné ji rozdělit na tvrdou a měkkou a jednotlivé druhy grilovat rozdílnou dobu.
Vhodná měkká zelenina:
- cibule - krájíme na čtvrtky podélně a rozdělíme na jednotlivé lupínky, lilek, cuketa, brokolice, paprika, česnek
Vhodná tvrdá zelenina:
- mrkev, brambory, celer, květák, žampióny - větší krájíme na čtvrtky
Vodné koření:
- Kotanyi grilovaná zelenina
Grilujeme na mírném ohni nejlépe na děrované pánvi. Začínáme tvrdou zeleninou a postupně přidáváme měkkou.
Přidat komentář
Přehled komentářů