Grilovaná zelenina

Zelenina na grilu je báječný doplněk na grilovací párty. Příprava je jednoduchá - nakrájíme zeleninu na větší kousky, promícháme v misce s kořením, přidáme olivový olej a znovu dobře promícháme, aby se řádně promastily všechny kousky zeleniny. Aby některá zelenina při grilování příliš nezměkla, je nutné ji rozdělit na tvrdou a měkkou a jednotlivé druhy grilovat rozdílnou dobu.

Vhodná měkká zelenina:

- cibule - krájíme na čtvrtky podélně a rozdělíme na jednotlivé lupínky, lilek, cuketa, brokolice, paprika, česnek

Vhodná tvrdá zelenina:

- mrkev, brambory, celer, květák, žampióny - větší krájíme na čtvrtky 

Vodné koření:

- Kotanyi grilovaná zelenina

Grilujeme na mírném ohni nejlépe na děrované pánvi. Začínáme tvrdou zeleninou a postupně přidáváme měkkou.

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting