Grilovaná zelenina

Zelenina na grilu je báječný doplněk na grilovací párty. Příprava je jednoduchá - nakrájíme zeleninu na větší kousky, promícháme v misce s kořením, přidáme olivový olej a znovu dobře promícháme, aby se řádně promastily všechny kousky zeleniny. Aby některá zelenina při grilování příliš nezměkla, je nutné ji rozdělit na tvrdou a měkkou a jednotlivé druhy grilovat rozdílnou dobu.

Vhodná měkká zelenina:

- cibule - krájíme na čtvrtky podélně a rozdělíme na jednotlivé lupínky, lilek, cuketa, brokolice, paprika, česnek

Vhodná tvrdá zelenina:

- mrkev, brambory, celer, květák, žampióny - větší krájíme na čtvrtky 

Vodné koření:

- Kotanyi grilovaná zelenina

Grilujeme na mírném ohni nejlépe na děrované pánvi. Začínáme tvrdou zeleninou a postupně přidáváme měkkou.

Zeleninu na grilu můžeme připravit také na litinové pánvi Lodge, která může být používáná na otevřeném ohni. Vyzkoušejte stylové litinové nádobí Lodge. 

Kvalitní litinové pánve Lodge jsou stylovým dárkem pro nadšence grilování - zakoupíte na eshopu GrilyKrby

 

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting