Grilovaná kuřecí křídla, paličky
Kuřecí křídla očistíme od zbytků peří, omyjeme a osušíme. Konečky křídel odstraníme, protože na nich stejně není žádné maso a jen by se zbytečně připalovaly.
Křídla dáme do větší misky, kde je můžeme společně promíchat, posypeme je oblíbeným grilovacím kořením, třeba Grilovacím kořením Kotanyi. Pokud koření neobsahuje sůl, tak ještě osolíme.
Kuřecí křídla v misce polijeme olivovým, nebo jiným olejem a pořadně promícháme, aby byly rovnoměrně okořeněné. Necháme odležet v chladničce dle možností alespoň dvě hodiny.
Konvektomat nastavíme:
1. krok - 16 minut s předehřevem na 140°C a 50% vlhkosti
2. krok - 8 minut 220°C + ventilátor na odvětrávání přebytečné páry
Před spuštěním konvektomatu vložíme grilovací rošt pomaštěný sádlem aby se předehřál s konvektomatem.
Po rozehřátí rozložíme kuřecí křídla na rošt a shora ještě trochu poprášíme grilovacím kořením pro správnou barvu. Během grilování zpravidla nemusíme potírat.
Tímto postupem se křídla v prvním kroku v konvektomatu předvaří a nasledně ogrilují, tak že nejsou v konečném výsledku vysušená.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s pečivem, doplněná sterilovanou okurkou, případně nějakou studenou omáčkou. Jsou vhodná jako rychlé občerstvení na párty, které si připravíte předem a před podáváním jen ogrilujete.
Kuřecí křídla grilovaná v konvektomatu
Přidat komentář
Přehled komentářů