Flank steak
Pokud máte strach udělat hovězí na grilu, tak začněte Flank steakem, který se vám určitě povede.
Flank steak je nízký hovězí steak, který se připravuje v kuse a následně se hotový krájí na tenké plátky.
Příprava Flank steaku
- Flank steak rozdělíme podle velikosti na cca 1/2 kg kusy a případně dočistíme
- maso vytáhneme půl hodiny před přípravou aby nebylo příliš studené
- Flank steak osolíme, opepříme, posypeme čerstvým rozmarýnem, potřeme olivovým olejem a necháme ještě pár minut uležet
Grilování Flank steaku
- Flank steak na grilovacím kameni zprudka opečeme na sádle z obou stran aby se zatáhl
- následně steak stáhneme z přímého ohně a necháme ještě chvíli dopéct
- Flank steak grilujeme podle tloušťky a teploty cca 4 minuty z každé strany
- ideálně připravený Flank steak je medium rare - vnitřní teplota cca 57 - 60°C - lehce krvavý
- po dokončení grilování necháme pár minut flank steak trochu vychladnout a následně krájíme na tenké plátky
Flank steak skvěle chutná s dresingem od pana Štěpničky.
Přidat komentář
Přehled komentářů