Salát z červené řepy se zelím
Podzim je dobou sklizně zelí a červené řepy, která právě se zelím chutná skvěle.
Na salát budete potřebovat:
1 kg bílého zelí
1 kg červené řepy
200 g cibule
Příprava salátu z červené řepy a zelí je podle našeho domácího receptu jednoduchá. Červenou řepu nastrouháme na hrubo, zelí a cibuli nakrájíme na drobno a promícháme. Dáme do sklenic a zalijeme horkým nálevem.
Recept na sladkokyselý nálev:
6 dl vody
2 dl octu
200 g cukru krystal
2 lžíce soli - cca 24 g
Nálev přivedeme do varu a 3 minuty povaříme.
Koření do salátu:
My doma žádné koření nepřidáváme, ale můžete zkusit přidat trochu kmínu, nebo experimentovat s fenyklem a anýzem.
Doba sterilizace salátu z červené řepy a zelí v konvektomatu je:
- zahřátí na 95 °C na 15 minut 100% vlhkosti
- sterilizace při 85 °C 30 minut 100% vlhkosti
Po ukončení sterilace vytáhneme skenice z konvektomatu, necháme vychladnout a uložíme na temné a chladné místo.
Salát můžete samozřejmě sterilovat i v zavařovacím hrnci 30 - 40 minut při 85 °C.
Přidat komentář
Přehled komentářů