Salát z červené řepy se zelím

Podzim je dobou sklizně zelí a červené řepy, která právě se zelím chutná skvěle.

Na salát budete potřebovat:

1 kg bílého zelí
1 kg červené řepy
200 g cibule

Příprava salátu z červené řepy a zelí je podle našeho domácího receptu jednoduchá. Červenou řepu nastrouháme na hrubo, zelí a cibuli nakrájíme na drobno a promícháme. Dáme do sklenic a zalijeme horkým nálevem.
 

Červená řepa a zelí

Recept na sladkokyselý nálev:

6 dl vody
2 dl octu
200 g cukru krystal
2 lžíce soli - cca 24 g

Nálev přivedeme do varu a 3 minuty povaříme.

Koření do salátu:

My doma žádné koření nepřidáváme, ale můžete zkusit přidat trochu kmínu, nebo experimentovat s fenyklem a anýzem.
 

Salát z červené řepy a zelí

Doba sterilizace salátu z červené řepy a zelí v konvektomatu je:

- zahřátí na 95 °C na 15 minut 100% vlhkosti
- sterilizace při 85 °C 30 minut 100% vlhkosti

Po ukončení sterilace vytáhneme skenice z konvektomatu, necháme vychladnout a uložíme na temné a chladné místo.

Salát můžete samozřejmě sterilovat i v zavařovacím hrnci 30 - 40 minut při 85 °C.

 

 

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting