Bramborák
1 kg brambor, nejlépe "A" salátové oškrábeme a nastrouháme na hrubých slzách. Pár brambor můžeme nastrouhat na jemných slzách.
Do nastrouhaných brambor přidáme:
1 vejce
1/2 hrsti majoránky - rozemnout
1 velkou lžíci kmínu
1 lžičku mletého pepře (pro děti bez pepře)
1 lžičku kurkumy - podpoří lákavou žlutočervenou barvu bramboráků, navíc je velmi zdravá
5 velkých stroužků česneku, nejlépe českého - protlačit přes lis
1 rovnou lžíci soli - každý podle chuti
Hrubou mouku přidáváme při míchání tak, aby vzniklo husté těsto, které neteče. Hrubá mouka zajistí křuplavost usmažených bramboráků.
Bramboráky smažíme
na rozpáleném sádle při teplotě do 160 °C - raději pozvolna delší dobu tak, aby byly bramboráky jen načervenalé. Po usmažení položíme na papírovou utěrku a ihned osušíme, aby nebyly příliš masné.
Bramborák
... osobně si bramborák trochu více přisolím a zapíjím ho studeným mlékem. Moje maminka si jej naopak ráda pocukruje...
Skvělé bramboráky si můžeme připravit i venku na grilovacím kameni. Smažíme výhradně na sádle na dobře vyhřátém kameni.
Přidat komentář
Přehled komentářů