Bačův grog

Kořenící směs na Bačův grog a do svařeného vína

1 l vody - směsi
13 g hřebíček
30 g skořice

2 minuty vařit
5 minut vyluhovat
scedit

Tuto kořenící směs pro Bačův grog a svařené víno můžeme případně uchovávat v láhvi v lednici, ale nejlepší je voňavá čerstvá.

Bačův grog

250 g krystalového cukru bez vody pražíme za stálého míchání na mírném ohni na světle hnědý karamel
krátce odstavíme z ohně a dolijeme:

1,8 l vody
0,2 l kořenící směsi a přidáme
2 ks vanilínový cukr

mícháme až do přivedení do varu a pak přidáme
800 ml rumu

za stálého míchání přidáme
215 g smetany 12% (1 kelímek)

Krátce dohřejeme na teplotu k pití, nebo trochu více pro nalití do termosky - nesmí vřít.
V případě vytvoření drobné sraženiny smetany grog přecedíme.

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting