Amur v pikantním pivním těstíčku
Amur je bílá kaprovitá ryba jemnější chuti než kapr, tak že je dobré ji více přikořenit a jako většinu sladkovodních ryb i dobře posolit.
Amura zbavíme šupin, vyvrhneme a nakrájíme na 3 cm silné podkovy. Připravíme si pivní těstíčko na naložení.
Pivní těstíčko
1 ks vejce
1 dl světlého piva
1 lžíce sladké papriky
1 lžička pálivé papriky nebo chili
1 lžička rozmarýnu - sušený, drcený
1 lžička kmínu
2 lžičky soli
1 lžička olivového oleje
1 lžíce solamylu na maso
3 lžíce hladké mouky
Všechny ingredience pivního těstíčka dobře rozmícháme metličkou tak, aby se vytvořila hustší směs. Případně přidáme mouku.
Podkovy z amura dobře osušíme, trochu osolíme, poprášíme hladkou moukou a naložíme do těstíčka. Můžeme nechat uležet, ale není to nutné.
Konvektomat nastavíme:
1. krok - 13 minut s předehřevem na 210°C a 0% vlhkosti + ventilátor na odvětrávání přebytečné páry
2. krok - na jehlu 75°C na 180°C a 0% vlhkosti + ventilátor
Podkovy z amura v pikantním těstíčku, grilované v konvektomatu
Před spuštěním konvektomatu vložíme grilovací rošt pomaštěný sádlem aby se předehřál s konvektomatem.
Po rozehřátí rozložíme podkovy z amura na rošt a shora ještě trochu polijeme zbytkem pivního těstíčka.
Zapíchneme jehlu na měření teploty tak, aby byla co největší část konce v mase.
Současně s podkovami z amura můžeme na sítě připravovat třeba krokety jako přílohu. Vložíme je k amurovi v osmé minutě běhu programu a měly by být hotové zároveň s rybou.
Amur v pivním těstíčku s kroketami
Přidat komentář
Přehled komentářů